Kan du så få mig ti at opføre mig om en kylling?

17191434_1631743176842388_8846624397580711576_n

Nej, det kan jeg ikke !

Hypnoterapi – hypnosetilstanden – er en naturlig tilstand af trance, som vi bevæger os ind og ud af flere gange i løbet af en dag. Tilstanden er meget forskellig fra søvn. Det er en tilstand som vi og vores krop kender godt – når vi “falder i staver” eller kører bil på “autopilot” eller lige inden vi falder i søvn. Det er en tilstand af dyb afslappethed, både kropsligt og mentalt.

Tilstanden fungerer som en slags dør imellem den bevidste del og den ubevidste del af os selv. I hypnoterapi er det muligt at åbne denne dør. Igennem kontakten til den mere ubevidste del af vores personlighed er det muligt at blive klogere på, hvad der i vores ubevidste findes af forestillinger, som i et vist omfang styrer vores adfærd, uden at vi ved præcist hvorfor.

– Hvorfor er jeg bange for edderkopper?

– Eller afhængig af Marabou-chokolade?

– Hvorfor gør konflikter mig ubehageligt til mode?

– Hvorfor tør jeg ikke sige noget til min chef?

Det kan være ting, vi godt ved, men har vanskeligt ved at forstå og gøre noget ved selv. Det kan være ting, vi fornemmer, og vælger at undgå, selvom det gør vores liv besværligt og unødigt kompliceret.

Med hypnoterapien er det muligt at ”gå i lag” med disse mønstre, på en nænsom måde.