Hypnoterapi

Hvad er hypnose?

Den tilstand, vi kommer i under hypnose, forekommer helt naturligt i vores daglige liv. Det er en tilstand som vi og vores krop kender godt – når vi “falder i staver” eller kører bil på “autopilot” eller lige inden vi falder i søvn. Det er en tilstand af dyb afslappethed, både kropsligt og mentalt.

Hypnose er en blid og meget behagelig behandlingsform, der handler om at bringe dig i en tilstand, hvor du er så afslappet, mentalt og fysisk, at du kan tillade dig selv at trække på dine indre ubevidste ressourcer ved at “overhøre” din modstand/din vågne kritiker.

Hypnose kan anvendes i forhold til mange forskellige problematikker; fobier, angst, stress (både som forebyggelse og behandling), depression, selvværd, vægtproblemer, rygestop, motivations- og mental træning osv.

Hypnoterapi – hypnose i terapi

I terapi har hypnose vist sig som en effektiv metode, der kan anvendes til at omgå de markører/blokeringer, der ligger hos os ubevidst. Hypnose-tilstanden kan derfor give lettere adgang til vores ikke-bevidste tanker og følelser; de gamle overbevisninger og overlevelsesstrategier, som nu kan gøre tilværelsen besværlig, fordi de ikke længere passer til vores nuværende liv og erfaringer. Når hypnosen anvendes på denne måde i terapi, kaldes det hypnoterapi, en behandlingsform, som er en kombination af hypnose og samtaleterapi.

Behandlingen

Vi indleder med en samtale om det tema, du ønsker at arbejde med. Denne samtale skaber samtidig en god kontakt mellem os, og danner den trygge base for selve hypnosen, hvis vi ikke kender hinanden i forvejen. Hypnosen i sig selv er ikke en mirakelkur – det er meget vigtigt, at du er tryg ved situationen, da det ellers er svært at slappe af, nyde og få det fulde udbytte af hypnosen. Du vil under den første samtale få mulighed for at stifte bekendtskab med, hvordan hypnose føles for dig.

Selve hypnosen tager ca.15-40 min. og  foregår i en behagelig lænestol, hvor jeg vil guide dig igennem forskellige kropslige og mentale afslapningsøvelser. Herefter vil du være i trancen, og jeg vil tale til og med dig med baggrund i dit tema, som vi har aftalt. Du vil dernæst blidt blive bragt ud af tilstanden igen og vil få lejlighed til at fortælle lidt om din oplevelse. Det kan opleves meget forskelligt, men du vil være ”vågen” undervejs og vil efterfølgende kunne huske, hvad der er foregået.

Hvis vi arbejder med enkelte problemstillinger, som fx rygestop, fobier o.l., vil jeg efter ca. 14 dage ringe dig op for at høre, hvordan det er gået.

Du er meget velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere om hypnose og behandlingsmuligheder.